Pieter van der Wulp

Pieter van der Wulp is sinds 1 december 2022 onze huidige dirigent. Pieter dirigeerde o.a. gedurende 13 jaar het Gronings Studentenorkest. Ons voorjaarsconcert op 14 mei 2023 zal het eerste concert zijn dat hij met ons uitvoert.

Paul Martens

Na het vertrek van Benjamin Boers, die in het voorjaar van 2022 met een zelf samengesteld afscheidsconcert als dirigent na 35 jaar ons vaarwel zei, nam Paul Martens als interim-dirigent het stokje over voor het najaarsconcert 2022. Zijn enthousiasme en vakmanschap brachten ons een waardevol en plezierig repetitieseizoen. Hummel’s trompetconcert, een van de programma-onderdelen, klonk geweldig!

Benjamin Boers

Benjamin Boers *) was 35 jaar lang dé dirigent van het Van Wassenaer Orkest; met zijn eigen selectie van muziekstukken namen we in juni 2022 feestelijk afscheid  van elkaar.  Daarmee vertrok de man van het eerste uur, onder wiens leiding meer dan 70 concerten door het Van Wassenaer Orkest zijn gespeeld. Een geweldige kenner en dirigent  is daarmee van ons orkesttoneel verdwenen. De vrijheid is hem van harte gegund.

*) Boers studeerde hobo aan het koninklijk Conservatorium te Den Haag. In 1987 maakte hij zijn entree bij het Van Wassenaer Ensemble. Hij was vele jaren als hoboïst verbonden aan verschillende orkesten, waaronder het Residentie Orkest en het Nederlands Ballet Orkest. Sinds 1984 was hij docent hobo en muziektheorie/solfège aan de Streekmuziekschool Leiden; en sinds 2004 werkte hij als docent muziek aan de basisscholen Christelijke Montessorischool en O. G. Heldringschool, beide te Den Haag. Voor zijn verdiensten voor het muziekleven in Wassenaar werd hij onderscheiden met de zilveren penning van de Gemeente Wassenaar.