Paul Martens

Na het afscheid van Benjamin Boers als dirigent van het van Wassenaer orkest neemt Paul Martens tijdelijk het stokje over. Paul zal bij het Najaarsconcert 2022 op de bok staan.

Benjamin Boers

Benjamin Boers heeft na 35 jaar het Van Wassenaer Orkest gedirigeerd te hebben in juni 2022 afscheid genomen van het orkest.

De dirigent van het Van Wassenaer Orkest is Benjamin Boers. Hij studeerde hobo aan het koninklijk Conservatorium te Den Haag. In 1987 maakte hij zijn entree bij het Van Wassenaer Ensemble. Hij was vele jaren als hoboïst verbonden aan verschillende orkesten, waaronder het Residentie Orkest en het Nederlands Ballet Orkest. Sinds 1984 is hij verbonden aan de Streekmuziekschool Leiden, nu BplusC hetend, als docent hobo en muziektheorie/solfège. Vanaf 2004 is Benjamin Boers docent muziek aan de basisscholen Christelijke Montessorischool en O. G. Heldringschool, beide te Den Haag. Voor zijn verdiensten voor het muziekleven in Wassenaar is hij onderscheiden met de zilveren penning van de Gemeente Wassenaar.